Kosorica ugostila biskupe: Pripreme za posjet Benedikta XVI idu po planu

Foto: Damjan Tadić / Cropix

JADRANKA KOSOR u Banskim je dvorima imala sastanak s članovima stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije. Razgovorom su dominirale dvije teme: skori posjet pape Benedikta XVI Hrvatskoj, te beatifikacija Ivana Pavla II kojoj Kosorica planira nazočiti.

U priopćenju HBK navodi se i da je Kosorica izvijestila biskupe o svim aktivnostima koje Vlada provodi kako bi završila pregovor s Europskom unijom. "Članovi Stalnog vijeća HBK izrazili su potporu na tom putu", stoji u priopćenju koje je odaslano iz Vlade i iz HBK.


Mesić: Biskupi se opet miješaju u politiku

Novinare je međutim zanimalo što biskupi misle o današnjem priopćenju bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Mesić je zabrinut zbog poziva vjernicima da se mole i poste za pravednu presudu hrvatskim generalima u Haagu. "Biskupska komisija Iustitia et pax sugerira sumnju da presuda neće biti pravedna, odnosno dovodi u pitanje Haški sud. Time se Crkva još jednom svrstava na stranu onih koji se protive kako priznavanju, tako i sankcioniranju ratnih zločina počinjenih na hrvatskoj strani", poručio je Mesić kazavši da je poziv na molitvu za generale politički potez koji nema nikakve veze s vjerom.

"Valjda ja imam pravo na svoje mišljenje", izjavio je Marin Srakić, predsjednik HBK, nakon što je upitan da prokomentira Mesićevu izjavu. Dodatnih komentara Srakić nije imao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara