KOSOVO: ADEM DEMAQI NAJAVIO POVRATAK NA POLITIČKU SCENU

Bivši albanski politički zatvorenik s najdužim zatvorskim stažom na Kosovu i poznati borac za ljudska prava L

Adem Demaqi odlučio je formirati novu političku stranku i time se ponovo vratiti politici.

Demaqi, poznat kao balkanski Mandela, nekadašnji politički predstavnik Oslobodilačke vojske Kosova, najavio je za početak veljače predstavljanje nove stranke na čijem će čelu biti on sam.

Demaqi je ranije vodio Parlamentarnu partiju Kosova, koja je potom udružila s Alijansom za budućnosti Kosova. On vjeruje da će zajedno s novom strankom vratiti najprije članove svoje bivše stranke, a računa i na potporu onog dijela građana koji nije izišao na općinske izbore 2002. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demaqi, nezadovoljan s postojećom situacijom na Kosovu, poznat je u javnosti kao osoba koja ne oklijeva uputiti kritike najvišim međunarodnim predstavnicima i čelnicima kosovskih institucija i kosovskim političarima, a ponajviše kritika upućuje na adresu aktualnog predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, koji je i čelnik vodeće albanske stranke, Demokratskoga saveza Kosova.

Za sada nema reakcija na najave Demaqijeva skorog povratka na političku scenu do kojeg dolazi uoči predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu koji će se održati u jesen ove godine.

(Hina) bb br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara