Kosovo: Diplomati podržavaju plan za provedbu standarda

DIPLOMATSKI predstavnici zapadnih zemalja u Prištini pozitivno su ocijenili plan za provedbu standarda za Kosovo koji su jučer predstavili civilni upravitelj UN-a Harri Holkeri i kosovski premijer Bajram Rexepi.

Oni su objavili dokument u kojem se detaljno razrađuje plan provedbe standarda na području djelovanja pravne države, gospodarstva, imovinskih prava, dijaloga s Beogradom te statusa Kosovskog zaštitnog korpusa. Hokeri je rekao da će plan provedbe standarda koji se odnose na povratak raseljenih i slobode kretanja morati biti dodatno analizirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj ureda SR Njemačke u Prištini Peter Rondorf je nakon razgovora sa Holkerijem, kojem su bili prisutni i predstavnici SAD, Francuske, Velike Britanije i Italije, rekao da su nakon nereda na Kosovu bile nužne promjene planu primjene standarda a da sada treba među prioritete staviti decentralizaciju.

"Decentralizacija i standardi nisu u suprotnosti jedni drugima, jer je decentralizacija dio standarda" rekao je Rondorf.

S druge strane, visoki srbijanski dužnosnik Nebojša Čović izjavio je srpskim medijima da plan za usvajanje standarda predstavlja put ka neovisnosti Kosova u kojem Srbi ne smiju sudjelovati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara