Kosovo: General Qeku odbacio optužbe Beograda protiv KZK

Zapovjednik Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) general Agim Qeku odbcio je u utorak optužbe Beograda da iza svakog incidenta na Kosovu stoje pripadnici njegovog korpusa, koji su ujedno i članovi Albanske nacionalne armije. LOptužbe u kojima prednjači potpredsjednik srbijanske vlade Nebojša Čović pojačale su se nakon ubojstva dvojice srpskih dječaka u Goraždevcu kod Peći.

"Kategorički odbacujem tedenciozne optužbe Čovića protiv KZK koje su nastavak njegovih napora da spriječi razvoj KZK i da naruši njegov imidž pred međunarodmom zajednicom", rekao je Qeku.

On je pozvao predstavnike međunarodnih institucija na Kosovu da ne vjeruju "izmišljotinama službenog Beograda već da podrže Kosovski zaštitni korpus i realnost na Kosovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Inače, i dužnosnici vlade Kosova i UNMIK-a komentirali su optužbe Beograda protiv KZK, ističući kako nikoga ne treba optuživati bez dokaza.

Ramadan Avdiu, politički savjetnik premijera Barjama Rexhepija, rekao je da iza "subverzivnog djelovanja na Kosovu stoji sam Beograd preko svojih ljudi na Kosovu i svojih tajnih službi".

Komentirajući optužbe srpskih dužnosnika protiv KZK, glasnogovornica UNMIK-a Izabella Karlovitz je kazala da samo policija, kada raspolaže činjenicama, može nekoga optužiti.

(Hina) bb dhZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara