KOSOVO: KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU ZA PARLAMENTARNE IZBORE JE 4. KOLOVOZA

Krajnji rok za prijavu za parlamentarne izbore na Kosovu koji će se održati 23. listopada je 4. kolovoza, nakon čega neće biti mogućnosti za dodatno prijavljivanje političkih stranaka, rekao je u subotu u Prištini glasnogovornik Misije OESSa Bernard Vrban.

On je kazao kako je do sada službeno potvrđena prijava za izbore 31 političke stranke te da se samo jedna srpska stranka prijavila za sudjelovanje na izborima - Srpski pokret otpora na čijem je čelu Momčilo Trajković.

Na pitanje novinara šta će se dogoditi ako se na kosovskim parlamentarnim izborima u listopadu ne prijave predstavnici kosovskih Srba, Vrban je odgovorio kako se ne želi baviti pretpostavkama, ali da će kosovski izbori i bez Srba biti demokratski jer srpskoj zajednici nije nitko oduzeo biračko pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Misija OESS-a pozvala je sve one koje imaju pravo glasa da izađu na predstojeće kosovske izbore i glasuju za svoje predstavnike jer je parlament jedino mjesto gdje se mogu zastupati interesi naroda i zajednice.

Predstavnici kosovskih Srba su, prema preporukama najviših vlasti u Beogradu, nagovijestili kako neće sudjelovati na izborima jer za to nisu ispunjeni potrebni uvjeti.

(Hina) xbb ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara