Kosovo: Odgoda rasprave o deklaraciji o neovisnosti

SKUPŠTINA Kosova nije danas raspravljala o inicijativi 42 zastupnika o neovisnosti Kosova već je odlučeno da će se o toj temi raspravljati na nekoj od idućih sjednica parlamenta u suradnji parlamentarnih skupina i predsjedništva skupštine.

Današnjoj sjednici su bili nazočni i zastupnici srpske koalicije ´Povratak´,koji su gotovo tri mjeseca bojkotirali Skupštinu Kosova, nezadovoljni tretmanom.

Na početku sjednice saslušana je zajednička deklaracija četiri zastupničke skupine; Demokratskoga saveza Kosova, Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i skupine nesrpskih zastupnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član predsjedništva skupštine Hydajet Hyseni je kazao kako su se voditelji pomenutih parlamentarnih skupina suglasili da podržavaju inicijativu zastupnika za usvajanje deklaracije o neovisnom i suverenom Kosovu od 3. veljače ove godine.

Predsjednici parlamentarnih skupina preuzimaju na sebe usklađivanje stajališta u vezi deklaracije o neovisnosti s parlamentarnim skupinama i drugim institucijama vlasti na Kosovu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara