Kosovo: Pet zatvorenika je poginulo u požaru u zatvoru u Dubravi

Petorica zatvorenika u najvećem kosovskom zatvoru u Dubravi kod Istoka na zapadu Kosova izgubila su živote a šest ih je teško ozlijeđeno kao posljedica požara koji je izbio sinoć u paviljonu 2 ovoga zatvora.

Glasnogovornik policije UN-a Barry Fletcher izjavio je kako je sve počelo štrajkom koji je 175 zatvorenika organiziralo tražeći bolje uvjete života u zatvoru. U četvrtak oko 13 sati zatvorenici su se zabarikadirali tražeći da o uvjetima u zatvoru razgovaraju s predstavnicima kosovskih institucija.

Neslužbeno se doznaje da su predstavnici zatvorskih vlasti oko ponoći upali u paviljon, a zatvorenici su zapalili krevete, nakon čega je izbio veći požar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik UNMIK policije Fletcher nije htio komentirati moguće uzroke požara jer istraga o izgredu nije okončana. On je kazao da zatvorenici nisu pokušali pobjeći iz zatvora a nisu tijekom prosvjeda uzeli ni taoce među zatvorskim osobljem, kako su to javili neki elektronski mediji na Kosovu.

Oko zatvora su trenutno raspoređene snage policije UNMIK-a i kosovske policijske službe. Požar u zatvoru je ugašen a očekuje se da će pojedinosti o izgredu biti objavljene popodne na konferenciji za novinare u Prištini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara