Kosovo: U Dečanima prosvjeduju Albanci a u Leposaviću Srbi

NEKOLIKO tisuća Albanaca je danas prosvjedovalo u središtu Dečana na zapadu Kosova tražeći oslobađanje uhićenih bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Premijer Kosova Barjam Rexhepi, obraćajući se sudionicima prosvjeda, kazao je kako će do kraja ovoga mjeseca prijedlog zakona o zaštiti vrijednosti rata na Kosovu kosovska vlada uputiti parlamentu Kosova na razmatranje i usvajanje. Rexhepi je rekao da će Vrhovni sud Kosova razmotriti kazne izrečene skupini bivših pripadnika OVK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko stotina Srba okupilo se danas u središtu Leposavića, u blizini administrativne granice sa Srbijom na prosvjedu koji su Srpsko nacionalno vijeće (SNV) sjevernog Kosova i Srpsko nacionalno vijeće središnjeg dijela Kosova organizirali u znak protivljenja prijenosu ovlasti s UNMIK-a na kosovske institucije.

Sa skupa održanog uz geslo "Za Srbiju - ne neovisnom Kosovu" upućena je poruka predstavnicima međunarodne zajednice da se Srbi neće pomiriti s namjerom civilnog upravitelja UN-a na Kosovu Michaela Steinera da "prijenosom ovlasti na privremene institucije stvori neovisno Kosovo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara