Kosovo u Europu ide odvojeno od Srbije i Crne Gore

Putevi Kosova prema Europi idu odvojenim putem od Beograda i Podgorice, komentiraju danas kosovski dužnosnici primanje Srbije i Crne Gore u Vijeće Europe.

"Neovisno Kosovo, integrirano u EU i NATO, je naše opredjeljenje", rekao je glasnogovornik kosovskoga predsjednika Ibrahima Rugove. On je rekao da Srbija i Crna Gora mogu slobodno ići u Europu, samo što na tom putu moraju odustati od težnje za nasilnim povratkom Kosova pod njihovo okrilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rexhep Hoti savjetnik premijera kosovske vlade Bajrama Rexhepia, izjavio je da je vlada Kosova "stavila jasno do znanja, da je unutarnja stvar susjednih država kako će regulirati odnose suradnje (sa EU), dok ti odnosi ne obvezuju Kosovo".

Ramush Tahiri, savjetnik za medije predsjednika parlamenta Kosova Nexhata Dacia, je izjavio albanskim novinarima u Prištini da prijem Srbije i Crne Gore u Vijeće Europe vidi kao uspjeh međunarodne politike na Balkanu. S druge strane, kaže Tahiri, tim prijemom Srbija i Crna Gora se obvezuju na poštivanje standarda i konvencija o ljudskim pravima. Put Srbije i Crne Gore odvojen je od kosovskoga puta prema Europi, dodao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara