KOSOVO: U Gračanici pokopan ubijeni srpski mladić

U nazočnosti više tisuća ljudi u nedjelju je na lokalnom groblju pokopan ubijeni 16godišnji Srbin Dimitrije Popović iz Gračanice nadomak Prištine.

Nakon opela u porti manastira Gračanica, koje je služio vladika raško-prizrenski Artemije, predsjednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami kazao je da "međunarodna zajednica mora razumijeti kako je ovdje na djelu terorizam u najgorem mogućem obliku".Potpredsjednik Skupštine Srbije Vojislav Mihajlović rekao je da je ubojstvo Popovića "tragedija ne samo za njegovu obitelj, već i za čitav srpski narod".

Prije pokopa u Gračanici održan je masovni prosvjed lokalnih Srba iz Gračanice i više mjesta na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu Kosovski Odbor za Zaštitu Ljudskih Prava i Sloboda je prosvjedovao u nedjelju protiv ubojstva srpskoga mladića Dimitrije Popovića i zatražio od pravosudnih vlasti da počinitelje izvedu pred lice pravde. Ubojstvo mladića u srpskoj enklavi u Gračanici, Kosovski odbor ocjenjuje kao najteže kršenje ljudskih prava i sloboda i pravo za život i upozorava da napadi na građane Kosova posebice na građane manjinskih zajednica ugrožavaju sve procese normalizacije i demokratizacije života na Kosovu i pretvaraju čitavu pokrajinu u nesigurno područje za život.

(Hina)xbb ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara