Kosovska vlada: deklaracija srpskih općina protuustavni i provokativni aktPRIŠTINA, 20. prosinca (Hina) - Kosovska Vlada ocijenila je u petak da deklaracija zajednice srpskih općina o teritorijalnoj, političkoj i državnoj reorganizaciji srpske zajednice na Kosovu predstavlja "protuustavni i provokativni akt".L

Kosovski premijer Bajram Rexhepi drži da srpska zajednica treba prihvatiti i priznati novu realnost na Kosovu.

"Lokalni Srbi trebaju se uvjeriti da neće biti povratka Srbije na Kosovo niti decentralizacije na etničkim osnovama. Kosovo je jedno i neodvojivo", stoji u reakciji kosovske Vlade u povodu deklaracije srpske zajednice koja je usvojena u četvrtak na sjeveru Kosova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada ocjenjuje da je decentralizacija u funkciji efikasnijih usluga za građane moguća samo ako kosovske institucije djeluju na cijeloj teritoriji Kosova.

Putem posebnoga priopćenja kosovska Vlada izražava zabrinutost zbog stajališta nekih srpskih političara koji "ne priznaju realnost i ne vide svoju budućnost na slobodnom i demokratskom Kosovu".

Kosovska Vlada također zahtijeva da UNMIK poduzme odgovarajuće mjere prema tom i drugim provokativnim aktima tzv. zajednice srpskih općina na sjeveru Mitrovice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara