Kosovske vlasti spremne dati jamstva za haške optuženike

Kosovske vlasti spremne su ponuditi jamstva kako bi se suđenje četvorici bivših časnika bivše OVK, koje je optužio ICTY, suđenje nakon istražnog postupka nastavilo na Kosovu, izjavili su danas čelni ljudi kosovskoga parlamenta i vlade.

´Ponudit ćemo sva jamstva međunarodnim intitucijama kako bi se suđenje nakon završetka istražnog postupka nastavilo na Kosovu´, izjavio je predsjednik Skupštine Kosova Nexhat Daci. Toj izjavi pridružio se i predsjednik vlade Kosova Bajram Rexepi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije (ICTY) optužio je četiri kosovska Albanca za ratne zločine počinjene tijekom sukoba na Kosovu. Trojica optuženika uhićena su u utorak na Kosovu. četvrti optuženik, Fatmir Limaj, izjavio je da će se sam predati sudu u Den Haagu.

Kosovski mediji javili su jučer da se Limaj predao policiji u Austriji. Limaj, voditelj parlametnarne skupine Demokratske partije Kosova u kosovskom parlamentu, uhićen je sinoć u Kranjskoj Gori. On je jutros izveden pred sud u Kranju, gdje mu je određen pritvor i trenutno čeka na izručenje u Radovljici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara