Kosovski dnevnici o ubojstvo pukovnika Tahira Zemaja

Kosovske novine na albanskom u nedjelju veliku pozornost posvećuju ubojstvu jednog od vodećih zapovjednika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pukovnika Tahira Zemaja, njegovog sina i rođaka.

Sinoćnje ubojstvo u Peći, glavna je vijest i svih albanskih elektronskih medija na Kosovu.

´Zagonetna ubojstva u Peći nemaju kraja. Ubijen je Tahir Zemaj zajedno sa dva člana obitelji´, naslov je uvodnog teksta prištinskog neovisnog dnevnika ´Koha Ditore´. Prema pisanjima tog lista, Tahir Zemaj, njegov sin Enis i rođak Hasan ubijeni su u Peći kada je iz dva vozila u kretanju otvorena vatra na vozilo Zemaja. On je pogođen s više hitaca iz automatskog oružja velikog kalibra, a napadači su pobjegli.

´Koha Ditore´ podsjeća da je Zemajev poslednji javni nastup bio

Tekst se nastavlja ispod oglasa
na prosinačkom suđenju u Okružnom sudu u Prištini, kada je

bio je dna od ključnih svjedoka protiv petorice članova ´skupine Dukagjini´, koji su zbog otmice, zlostavljanja i ubojstva četvorice sunarodnjaka osuđeni na višegodišsnje zatvorske kazne.

Dnevnik ´Bota Sot´ piše da je u posljednje dvije godine izvršeno nekoliko atentata na pukovnika Zemaja koji je tijekom rata zastupao institucionalnu liniju Kosova. Tahir Zemaj bio je vatreni pristalica Demokratskoga saveza Kosova i predsjednika Kosova Ibrahima Rugove.

Ova ubojstva su, kako piše ´Bota Sot´, pojačala napetosti na Kosovu i stvorila nesigurnost u Peći. Policijska istraga je u tijeku, a motivi napada još nisu poznati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara