Kosovski parlament u četvrtak o dijalogu s Beogradom

SKUPŠTINA Kosova razmatrat će u četvrtak prijedlog kosovske vlade o donošenju odluke o dijalogu s Beogradom, kako bi se odabralo izaslanstvo i odredile polazne točke za pregovore, zaključeno je na današnjoj sjednici predsjedništva Skupštine Kosova.

Na plenarnoj sjednici Skupštine će sudjelovati premijer i članovi kosovske vlade. Vlada Kosova odlučila je u subotu da političku odluku o sudjelovanju Prištine u dijalogu s Beogradom treba donijeti kosovski parlament. Vlada je obvezala nositelje najviših političkih i izvršnih dužnosti na Kosovu da prenesu civilnom upravitelju UN-a na Kosovu Hariju Holkeriju jasno stajalište da bez punog prijenosa ovlasti na kosovske institucije neće ući u dijalog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ovlastima Holkerija koje za sebe traži kosovska vlada su pitanja sigurnosti, povratak raseljenih osoba i vanjski poslovi. Za sada se UNMIK nije očitovao o zahtjevima kosovske vlade.

Čelnici triju vodećih parlamentanrih skupina, Demokratskoga saveza Kosova, Demokratske partije Kosova i Alijanse za budućnost Kosova nisu postigli politički konsenzus oko pregovora sa srbijanskom stranom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara