Kosovski Srbi pozivaju na bojkot hrvatskih i slovenskih proizvoda

Kosovski Srbi pozivaju na bojkot hrvatskih i slovenskih proizvoda

KOSOVSKI Srbi danas su u Mitrovici održali prosvjed kojim su pozvali Beograd da odsiječe diplomatske odnose s Albanijom i bojkotira hrvatske i slovenske proizvode.

Prosvjedni skup održan je pod sloganom "Zaustavimo teror, ne NATO-voj državi - Nezavisnom Kosovu", javlja B92. Prosvjedu, koji je prošao bez incidenata, prisustvovalo je nekoliko tisuća Srba. 

Prosvjednicima se obratio Milan Ivanović, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća na sjeveru Kosova, koji je kazao kako prekid diplomatskih odnosa s Albanijom nije prijedlog već naređenje jer "tamo se nalaze masovni grobovi Srba otetih s Kosova i Metohije". Ivanović se ovom izjavom referirao na tvrdnje koje je u svojoj knjizi "Lov" iznijela Carla del Ponte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanović je također zatražio povratak ruskih mirovnih snaga na područja Kosova u kojima živi srpsko stanovništvo.

"Ukoliko se nasilje na Kosovu ponovi, srpske sigurnosne snage trebale bi biti postavljene uz granično područje u južnoj provinciji", kazao je Ivanović koji je također zahvalio srpskom plivaču Miloradu Čaviću jer je odabrao Srbiju kad je morao birati između "cjelovite Srbije i europske zlatne medalje".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara