KOŠTUNICA: EKSPERIMENTI S GRANICAMA MOGLI BI DOVESTI DO NESAGLEDIVIH POSLJEDICA

Premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u subotu kako "mogu nastati nesagledive posljedice eksperimentiranjem s granicama na Balkanu", te rekao da je uvjeren da je državna zajednica Srbije i Crne Gore u interesu njenih građana, budućih europskih integracija i stabilnosti.

"Europa kojoj Srbija i Crna Gora streme ne razumije da želimo ući u europske integracije tako što ćemo se prvo međusobno dezintegrirati", kazao je Koštunica.

Srpski premijer je za podgorički dnevnik DAN rekao kako predstavnici crnogorske vlasti nisu dali nikakvu formalnu inicijativu za početak razgovora o razdruživanju dvije članice po češko-slovačkom modelu, koji se, kako kaže, zasniva na dogovoru političkih elita, a ne na neposrednom izjašnjavanju samog naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada bi i došlo do takve inicijative, ona bi imala jednu temeljnu manu jer bi značila izravno kršenje Ustavne povelje, koja predviđa da se status članica može mijenjati tri godine od stupanja na snagu Povelje, nakon referenduma", ponovio je Koštunica.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović i premijer Milo Đukanović u više navrata su posljednjih dana najavljivali kako će pokrenuti inicijativu kod srbijanskih vlasti da otpočnu razgovori Beograda i Podgorice o mirnom razdruživanju, preferirajući češko-slovački model.

(Hina) xdram ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara