Koštunica: Samoizolacija Srbije je najgori oblik propagande

Koštunica: Samoizolacija Srbije je najgori oblik propagande

U INTERVJUU kojega će list "Politika" objaviti u sutrašnjem broju, lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je kako pomisao da se neka zemlja izvrgne samoizolaciji smatra neobjašnjivom i da je tu riječ o "najgorem obliku propagande," javlja B92.

Zalaganje da Srbija nastavi samo s Kosovom kao svojom pokrajinom nije samoizolacija, ističe Koštunica, i navodi kako ga upravo takvo zalaganje razlikuje od predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji smatra kako put u Europu nema alternativu, osim samoizolacije.

"Na putu k europskim integracijama ne bi trebalo biti nikakvih prepreka pa dakle ni ozbiljnih razgovora, a sve će se završiti time što ćemo reći da nikada nećemo priznati neovisnost Kosova", rekao je Koštunica.

"Povlačenjem veleposlanika Srbija ne stvara prepreke u obrani svojih interesa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povlačenjem aveleposlanika, kaže, Srbija ne stvara prepreke u obrani svojih interesa.

"Povlačenje veleposlanika je poruka da na političkom planu s tim državama imamo problem. Politička suradnja sa zemljama koje su priznale jednostranu neovisnost mora biti smanjena, ne zbog nekog revanšizma, nego upravo zato želimo obeshrabriti druge zemlje da krenu tim putem", dodao je i naglasio kako "mjera povlačenja ambasadora ne umanjuje mogućnost razvijanja ekonomske suradnje."

Indirektnim priznavanjem Kosova Koštunica smatra "prije svega sklapanje sporazuma s EU, a da se prije toga nije čisto i jasno utvrdilo je li službeno EU poštuje međunarodno priznate granice Srbije".

B.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara