Koštunica: U novom ustavu Kosovo sastavni dio Srbije

AKO DOĐE do nametanja rješenja za status Kosova, odnosno njegove neovisnosti, premijer Srbije Vojislav Koštunica će predložiti da se u novom srbijanskom ustavu navede da je Kosovo sastavni dio Srbije, a ustav će tamo stupiti na snagu kada se za to steknu uvjeti, rekao je za list "Blic" od četvrtka Koštuničin savjetnik Aleksandar Simić.

To su ta pravna i diplomatska sredstava kojima će se Srbija boriti protiv nametnutog rješenja za Kosovo, rekao je Simić, pojašnjavajući riječi srbijanskog premijera "da bi Srbija na eventualnu neovisnost južne pokrajine odgovorila svim pravnim sredstvima". Simić je dodao da sličan stav imaju i drugi dužnosnici Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer je osobno predložio ideju po kojoj bi se južna pokrajina tretirala kao dio Srbije. Za to je već postojao primjer kada je riječ o Demokratskoj Republici Njemačkoj i Saveznoj Republici Njemačkoj. U ustavu Savezne Republike Njemačke postojala je odredba po kojoj se DDR tretirao kao dio teritorija Njemačke. Ona je predviđala da će se ustav SRNJ primjenjivati na tom teritoriju kada se za to steknu uvjeti. U našem tekstu moglo bi stajiti takvo rješenje kada je riječ o Kosovu", rekao je Simić za "Blic".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara