Koštunica: Za rat u bivšoj SFRJ kriva najviše tadašnja EZ

JUGOSLAVENSKI predsjednik Vojislav Koštunica izjavio je da se suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu ne može izbjeći, ali da bi ona trebala biti dvosmjerna, a da je Haško tužiteljstvo ´vrlo zahtjevno i ono stvara jednu projekciju događaja´.

´Dio vlasti se više ponašao kao filijala Haaškog suda umjesto da bude servis vlastite države i da Haag suočava s dokumentacijom koja će baciti drukčije svjetlo na određene događaje, pogotovo kad je riječ o početku rata´, izjavio je Koštunica, koji svoju predsjedničku kampanju za izbore 8. prosinca vodi - ne kao ujesen puta mitinzima širom Srbije - već medijskim istupima, za ´Glas javnosti´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gostujući u nedjelju navečer na beogradskoj televiziji Studio B, Koštunica je izjavio da se suradnja ne može iscrpljivati na ´slanje svjedoka, insajdera, dokumentacije´, već ´dokumenata i podataka koji mogu baciti drugačije svjetlo na rat koji je prije deset godina počeo u bivšoj SFRJ´.

´Nama nije svejedno kakva će se slika formirati o nama. Zločini su činjeni na raznim stranama i cijela ta priča o odgovornosti za rat mnogo je kompleksnija. Po meni su najodgovorniji oni koji su imali najvišu vlast, ali to nije bila nijedna od suprotstavljenih komunističkih oligarhija na prostoru bivše SFRJ, nego oni koji su mogli tada u Bruxellesu i Mastrichtu zaustaviti taj rat, tadašnja Europska zajednica, a to nisu učinili´, kazao je Koštunica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara