Kotor: Čelnik hrvatske stranke zadovoljan rezultatima izbora

ČELNIK Hrvatske građanske inicijative (HGI) Dalibor Burić, izjavio je danas kako je zadovoljan sa dva zastupnička mandata, koja je ta stranka osvojila na lokalnim izborima u Kotoru jer se prvi put, nakon 66 godina, na političkoj sceni u tom crnogorskom gradu javlja neka stranka sa hrvatskim predznakom.

"Očekivali smo ulazak u parlament. U ovom trenutku, dva mandata objektivna su situacija. Sigurno je da na nekim budućim izborima ima prostora za dalje napredovanje", kazao je Burić.

Obzirom da ni jedna koalicija niti stranka nije osvojila apsolutnu vlast u Kotoru, bit će moguća postizborna udruživanja kako bi neka od opcija osigurala većinu u lokalnom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijenim da će eventualne buduće koalicije sigurno morati sačekati izbor gradonačelnika. U vezi sa time, još nemamo određeno stajalište, a narednih dana biće razmotreno i to pitanje", kazao je Burić.

Najviše glasova za gradonačelnika, koji se bira neposredno na temelju novog Zakona o lokalnoj samoupravi, dobili su Maja Ćatović, inače Hrvatica, kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) i Branko Ivanović iz Socijalističke narodne partije(SNP). Ćatović je u prvom krugu dobila 42,8, a Ivanović 34,7 posto glasova. Drugi krug izbora za predsjednika Kotora održat će se 26. prosinca.

Prema podacima nevladinih organizacija, na izborima je sudjelovalo 62,3 posto birača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara