Kovačević, Letica i Petrak nisu dostavili izvješća o financiranju kampanje

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) danas je izvijestilo da je prijevremena izvješća o visini i izvorima sredstava za izbornu promidžbu u zakonskom roku, koji je istekao noćas u ponoć, dostavilo osam predsjedničkih kandidata, dvoje ih je to učinilo nakon isteka roka, dok troje kandidata nije dostavilo izvješća.

Izvješća nisu dostavili Anto Kovačević, Slaven Letica i Tomislav Petrak, kažu u DIP-u, ali i napominju da zakonom nisu propisane nikakve sankcije za kandidate koji izvješće ne podnesu ili ga podnesu nakon zakonom propisanog roka.

Nakon isteka roka, odnosno danas do podne, izvješća su faksom dostavile predsjedničke kandidatkinje Đurđa Adlešić i Doris Košta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi je, još 22. prosinca, prijevremeno izvješće o visini i izvorima sredstava za izbornu promidžbu dostavio Ivić Pašalić, idući dan to su učinili Stjepan Mesić i Boris Mikšić, a u petak i Jadranka Kosor, Miroslav Rajh, Miroslav Blažević, Ljubo Ćesić i Mladen Kešer.

Iz podnesenih izvješća vidljivo je da, za sada, pet kandidata izbornu promidžbu financira vlastitim sredstvima, sredstvima stranke te darovima fizičkih i pravnih osoba, tri kandidata izbornu promidžbu financiraju samo vlastitim sredstvima, a jedan samo sredstvima stranke, navodi DIP.

DIP napominje da u ovoj fazi izbornog postupka nema ovlaštenja obavijestiti javnost o visini i izvorima sredstava koje je pojedini kandidat prikupio za financiranje kampanje, odnosno o podacima koje je dao u prijevremenom izvješću.

Te podatke, odnosno cjelovito izvješće o visini i iznosima sredstava koja je pojedini kandidat utrošio u kampanji, DIP će objaviti nakon predsjedničkih izbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara