Kraj autokracije? Bandić će se morati pomiriti s proširenjem Skupštine Holdinga

Kraj autokracije? Bandić će se morati pomiriti s proširenjem Skupštine Holdinga

Tekst: L.J.
Foto: Bruno Konjević (/Cropix)

U RAZRJEŠENJU višemjesečne dileme oko toga koja je skupština Zagrebačkog holdinga legalna, ona proširena koja se sastoji od članova opozicije i pozicije ili ona koja ima samo jednog člana - gradonačelnika Milana Bandića, čeka se presuda Ustavnog suda o istovrsnom slučaju u Belom Manastiru, piše Business.hr.

Presuda navodno ide u korist proširenog saziva i očekuje se svaki dan. Naime, Trgovački sud u Belom Manastiru poništio je proširenje skupštine trgovačkog društva ustvrdivši kako samo gradonačelnik zastupa grad te da ih ne obvezuje mišljenje Ministarstva uprave da gradsko vijeće ima pravo imenovati skupštinu društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebačka Gradska skupština vođena mišljenjem Ministarstva uprave u listopadu 2009. proširila je Skupštinu Holdinga i oduzela moć jednom jedinom njezinu članu, gradonačelniku Milanu Bandiću. Gradonačelnik ne priznaje proširenu Skupštinu iako mu je unutar nje dodijeljeno mjesto predsjedavajućeg. Za pomoć se zbog toga, također, obratio Ustavnom sudu.

Članovi Skupštine Holdinga mišljenja su također kako bi dio članova Nadzornog odbora Holdinga trebali činiti stručnjaci. Time bi se maknuo i veliki dio onih u NO-u odanih Bandiću. Nakon imenovanja novog NO-a, svi članovi Uprave trebali bi dati svoje mandate na raspolaganje. Najavljuje se smanjivanje Uprave na tri ili pet članova, a vrlo je upitan ostanak sadašnjeg predsjednika Ive Čovića, piše Business.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara