Kraj otoka Santorini nasukao se grčki putnički brod s oko 1600 putnika

PUTNIČKI brod na kojemu je bilo oko 1200 putnika i oko 400 članova posade nasukao se u blizini otoka Santorini u Egejskom moru. Grčki je brod imena "Sea Diamond" najvjerojatnije udario u stijene, a do sada je, kako kažu iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, evakuirano oko 650 ljudi.

Više od deset manjih brodova sudjeluju u akciji spašavanja, šest mornaričkih helikoptera, dva vojna transportna zrakoplova i četiri ratna broda također su poslani na područje gdje se brod nasukao, a na mjestu događaja našle su se i medicinske ekipe.

Kako javlja CNN, na stotine ljudi izašlo je na palubu broda i čekaju da budu spašeni. Među putnicima uglavnom se nalaze njemački i britanski turisti koji su u ponedjeljak iz luke Pirej krenuli na petodnevno krstarenje Sredozemnim i Egejskim morem.

Do nesreće je došlo nakon što se brod pokušao usidriti u blizini Santorinija, no kako je more bilo preplitko, došlo je do nasukavanja. Brod se već napunio većom količinom vode, no evakuacija, kako kažu članovi spasilačkih ekipa, teče po planu, iz razloga što su i vremenski uvjeti za spašavanje dobri.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara