Krakowski zbor na Varaždinskim baroknim večerima izveo "Muku po Luki"

Na 33. varaždinskim baroknim večerima ugledni krakowski zbor iz Poljske Capella Cracoviensis izveo je večeras oratorij "Muka po Luki" baroknog skladatelja Georga Philippa Telemanna (16811767.). L

Na koncertu u varaždinskoj katedrali zborom je ravnao Stanislaw Galonski, a kao solisti nastupili su Marek Krzywon - Evangelist, Zbigniew Grygielski - Isus, Katarzyna Wiwer - Magdalena i drugi.

Ansambl Capella Cracoviensis utemeljio je Stanislaw Galonski 1970., a sastoji se od komornog orkestra, madrigalskog ansambla, muškoga vokalnog sastava i samostalnog puhačkog ansambla, a svi ti sastavi tvore vokalno-instrumentalni oratorijski sastav. Sastav izvodia djela skladatelja od srednjeg vijeka do danas, osobito poljsku glazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ansambl je organizator Međunarodnog festivala rane glazbe "Glazba u starom Krakowu".

Stanislaw Galonski diplomirao je na krakowskoj Muzičkoj akademiji kod dirigenata Witolda Krzenienskog i Bohdana Wodiczka, a svoju profesionalnu karijeru počeo je u krakowskom Filharmonijskom orkestru i Operi. Utemeljio je 1960. prvi profesionalni orkestar sa starim glazbalima i vokalnim madrigalskim sastavom Capella Bydgostiensis, a deset godina poslije i Capella Cracoviensis.

(Hina) bed mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara