Kralj mlijeka postaje kralj jabuka: Luka Rajić potvrdio da istražuje proboj u voćni biznis

Tekst: L.J.
Foto: Seebiz

BIVŠI vlasnik Dukata Luka Rajić, poznat kao kralj mlijeka, osnovao je u Hrvatskoj tvrtku Lura Voće te odlučio na području općine Velika Ludina u Sisačko-moslavačkoj županiji pokrenuti uzgoj, preradu i prodaju najboljih sorti jabuka, donosi Globus.

Predstavnici županijskih i lokalnih vlasti ne znaju puno o Rajićevim planovima, no govore kako su čuli da "Rajić kupuje plantaže voća", ali ne znaju o kojim se nasadima radi. Nešto više o Rajićevim planovima znao je, pak, bivši predsjednik Stipe Mesić.

"Govorio mi je da planira još neke velike projekte vezane uz poljoprivrednu proizvodnju. Rekao je da ide u otkup ili koncesiju velikog kompleksa zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju. Pohvalio sam njegovu ideju i rekao mu da bi bilo dobro da ima još takvih primjera", prepričao je Mesić.

Rajićev je plan u prvih pet godina uložiti 800 milijuna kuna. 300 milijuna se već koristi za gradnju tvornice lijekova PharmaS, 200 milijuna ide za Rala logistiku, dok je ostatak od 300 milijuna kuna očito rezerviran za ulaganje u poljoprivredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lura: Istražujemo domaće tržište voća i povrća

Eventualni ulazak u voćni biznis potvrđen je danas i od same Lure. "Tvrtka Lura ulaganja, u vlasništvu poduzetnika Luke Rajića, od svog osnutka 2006. godine bavi se istraživanjem i pronalaskom novih koncepata i projekata na hrvatskom tržištu. Jedan takav novi potencijalni projekt je i mogućnost sudjelovanja na domaćem i inozemnom tržištu voća i povrća kroz tvrtku Lura voće", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako se, osim ovim projektom, Lura ulaganje bavi i analizom mogućnosti ulaganja u nekoliko drugih koncepata, a javnost će o odabranim projektima biti pravovremeno obaviještena.

U priopćenju ističu kako se planira povećanje broja zaposlenih u tvrtki PharmaS za proizvodnju i promet generičkim lijekovima sa sadašnjih 30 na oko stotinu novih radnih mjesta. U PharmaS je do sada uloženo 120 milijuna kuna, a ukupna planirana investicija u idućih pet godina je 300 milijuna kuna.

U tvrtku RALU logistika za pružanje logističkih usluga do sada je uloženo 110 milijuna kuna, a planirani ulog je 200 milijuna kuna. Tvrtka za sada broji 75 zaposlenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara