Kraljica Elizabetha krstila brod Queen Mary 2

BRITANSKA kraljica Elizabetha II krstila je u četvrtak u Southamptonu brod Queen Mary 2, najveći putnički brod na svijetu, i na svečanosti ujedno odala počast žrtvama prošlogodišnje nesreće u brodogradilištu Saint-Nazaire.

"Krstim ovaj brod, Queen Mary 2, da ga Bog blagoslovi kao i sve koji će ploviti na njemu", rekla je kraljica prije nego što je razbila tradicionalnu bocu šampanjca o pramac.

Monsinjor Michel Scott Joynt, anglikanski biskup iz Wincshestera, blagoslovio je Queen Mary 2 i također odao počast žrtvama nesreće u Saint-Nazaireu, gdje je pri obilasku toga broda, nakon pucanja skela, poginulo 15, a ranjeno 28 ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Queen Mary 2 njezini su graditelji predstavili kao "brod s maksimalnom ekološkom zaštitom". "Sve što je izgrađeno na tom brodu, bilo da se radi o motoru ili recikliranju otpada, sve je stvar tehnologije i ekologije", kazao je Gerry Ellis, predstavnik britanske brodarske tvrtke Cunard.

Queen Mary 2 najveći je putnički brod na svijetu, dug 345 metara, širok 41 i visok 74 metara. Ima 15 paluba i jednak je visini zgrade 23-katnice.

Sve na njemu podsjeća na 30-te godine prošlog stoljeća - od ulaza, dekora, kristalnih lustera, prostora s crnim klavirima i šampanj-bara. Queen Mary 2 podsjeća i na luksuzne hotele Las Vegasa. Primjerice, jedna od najskupljih kabina za 15-dnevno krstarenje košta 32.300 eura po osobi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara