Kramarić: Ujedinjeni liberali će se znati suprotstaviti dvostranačju

POTPREDSJEDNIK Liberalne stranke Zlatko Kramarić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, najavivši ujedinjenje s HSLS-om za siječanj iduće godine, ocijenio kako je to nužno na hrvatskoj političkoj sceni, jer je riječ o građanskom liberalnom bloku koji će se znati suprotstaviti dvostranačju u Hrvatskoj.

"Ujedinjenje je nužno i zbog novog izbornog zakona koje će čitavu Hrvatsku pretvoriti u jednu izbornu jedinicu. Predstavljat ćemo suvremen liberalni građanski blok, a do novih parlamentarnih izbora, koji će se jamačno održati potkraj 2007., još je dovoljno vremena da se pripremimo kako bismo vratili povjerenje birača u liberalnu opciju", naglasio je Kramarić. Izrazio je nadu kako će nakon toga biti obnovljena i potpora birača liberalnoj opciji, poput one u početku devedesetih.

Moguća koalicija HDZ-a i SDP-a, koju na moju iznenađenje zagovara i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, Hrvatskoj ne bi donijela ništa dobro iako bi mogla prevladati neke krizne situacije u Hrvatskoj, ocijenio je Kramarić.

Komentirajući neodlazak osječkog gradonačelnika Ante Đapića u Izrael, Kramarić je istaknuo kako to pokazuje da je grad Osijek postao popratna žrtva jedne stranačke ambicije.

"Time se želi redizejnirati nimalo blistava politička prtljaga jedne stranke preko građana Osijeka i partnerskih odnosa koji se stvaraju na netransparentan način", ustvrdio je potpredsjednik stranke i bivši osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara