Krapina: Ugovori o sufinanciranju razvoja

UGOVORE po kojima će općine i gradovi u Krapinsko-zagorskoj županiji ove i u iduće dvije godine dobiti oko 22 milijuna kuna državnog novca za sufinanciranje razvoja danas je u Krapini s lokalnim čelnicima potpisao ministar Radimir Čačić.

Novac je osiguran u Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva i Fondu za regionalni razvoj, a po ugovoru koji su potpisala 32 načelnika i gradonačelnika općine i gradovi trebali su izraditi projekte za ulaganje u infrastrukturu i osigurati iz svojih proračuna oko osam milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima to je prvi primjer nakon dugo vremena da su i jedinice lokalne samouprave u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u ravnopravnu položaju u sufinanciranju kapitalnih ulaganja državnim novcem. Naime, do sada su Zagorci, istaknuo je Čačić, uglavnom strpljivo plaćali poreze od kojih im se vrlo malo vraćalo, a drugi u isto vrijeme drže kako netko drugi mora dati novac za kapitalna ulaganja na njihovu području. "To je neodrživo i dok je ove vlasti, to je prošlost. Ako novca ima, a doduše nema ga nikad dosta za sve potrebe, mora biti ravnomjerno raspoređen", naveo je ministar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara