Kraš otplatio kredit Raiffeisen banci

UPLATOM zadnje rate od 5,3 milijuna eura koncem 2004. godine Kraš je u potpunosti podmirio obaveze prema Raiffeisen Ost Invest Unternehmensbeteilgungs GMBH Wien, a po Ugovoru o ročnom kreditu i Ugovoru o uvjetnom konvertibilnom kreditu zaključenom 23. veljače 1998. godine.

Povratom sveukupne obveze 91.005 zamjenjivih obveznica, prvog privatnog izdanja, nominalne vrijednosti 400,00 kuna svaka, kojih je vlasništvo upisano u korist Raiffeisen Ost Invest Unternehmensbeteiligungs GMBH Wien proglašene su nevažećim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraš je 1998.godine s Reiffeisen Ost Investom sklopio aranžman o izdavanju konvertibilnih obveznica u vrijednosti 15 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, a po isteku roka predviđena je i mogućnost njihove zamjene za Kraševe dionice. Novac od obveznica poslužio je za preseljenje proizvodnje iz centra gada, a u međuvremenu je nakon prodaje lokacije stare Kraševe tvornice u Branimirovoj ulici vraćeno pet milijuna maraka.

Povratom cjelokupnog kredita prestala je važiti opcija o realizaciji konvertibilnog bonda i mogućnost povećanja temeljnog kapitala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara