Krasnići prijeti granatiranjem Skopja

Agim Krasnići, vođa naoružane skupine koja već godinu dana drži pod opsadom albansko selo Kondovo, u blizini Skopja, izjavio je da će granatirati Skopje ukoliko ga policija pokuša uhititi.

Nakon što je nedavno u intervjuu za Hrvatsku televiziju izjavio da će ubiti sve naoružane policajce koji upadnu u Kondovo i pokušaju ga uhititi, Krasnići je u izjavi za skopski dnevnik "Vreme" od utorka najavio i granatiranje Skopja.

Krasnići predvodi skupinu militantnih Albanaca, sudionika pobune protiv makedonskih vlasti 2001. godine, koji ne prihvaćaju dogovor postignut između Makedonaca i Albanaca, kao ni albansku stranku Demokratsku uniju za integraciju, partnera u vladajućoj koaliciji.

Krasnići je od Kondova napravio utvrdu naoružanih Albanaca u koju ne smije ući makedonska policija. Prije dva mjeseca pretučena su četvorica policajaca koji su krenuli u ophodnju mjestom.

Predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski i premijer Vlado Bučkovski razgovarali su tijekom vikenda s ministrom policije Ljubomirom Mihajlovskim kojem su prema pisanju medija dali slobodne ruke da uđe u Kondovo i uhiti Krasnićija. Crvenkovski je najavio je da će 15. srpnja sazvati Vijeće sigurnosti i zahtijevati da se riješi slučaj Kondovo.(Hina)xmdam ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara