Kravlje ludilo: Policija traga za osobom koja se nije odazvala obavijesnom razgovoru

POLICIJA je danas raspisala potragu za osobom koja se nije odazvala obavijesnom razgovoru u okviru kriminalističke obradbe koju policija zadnjih nekoliko dana provodi u vezi s navodnom pojavom kravljeg ludila u Hrvatskoj, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Iako se u javnosti nagađa kako je riječ o nakupcu s prebivalištem u mjestu Oroliku nedaleko od Vinkovaca, koji je od Ivankovčanina Ivana Cerančevića navodno kupio kravu za koju se sumnja da je zaražena kravljim ludilom, te ju predao klaonici "Pivac" u Vrgorcu, Janić nije želio otkriti identitet te osobe niti reći iz kojega je mjesta.

"Mogu samo reći kako se jedna osoba nije odazvala pozivu na obavijesni razgovor te smo raspisali potragu za njom", odgovorio je Janjić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima policija u suradnji s veterinarskom inspekcijom i državnim odvjetništvom provodi intenzivnu kriminalističku istragu kako bi se utvrdilo podrijetlo navodno zaražene krave i njezin transport od štale u kojoj se nalazila do klaonice.

Podrijetlo i kretanje sumnjive krave izvanrednim nadzorom na terenu utvrđuje i Uprava za veterinartsvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, potvrđeno je danas iz Veterinarske stanice u Vinkovcima, čija je ambulanta izdala zdravstvenu svjedodžbu te krave iako za Ivankovo nije imala koncesiju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara