kregar: načelnu privrženost borbi protiv korupcije treba pretvoriti u djelo

Pravni stručnjak prof. Josip Kregar ustvrdio je danas kako načelnu privrženost borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije vlast treba pretvoriti u djelo. L

U hrvatskom društvu korupcija je prepoznata, svi je osuđuju, ali je treba prepoznati i kao dio sustava koji treba mijenjati, rekao je Kregar na tribini Kluba pravnika grada Zagreba pod naslovom Izgledi Hrvatske u borbi protiv korupcije.

Naglasio je da je za takve promjene i provedbu načelnih stajališta o suzbijanju korupcije potrebna snažna politička volja.

Stabilan pravni sustav, otvorenost, odgovornost i učinkovitost vlasti preduvjeti su za stvaranje "dobre vlasti" nasuprot lošoj, korumpiranoj vlasti, rekao je Kregar, pravni stručnjak koji se kontinuirano bavi problemom korupcije.

Hrvatska je u tri godine po različitim međunarodnim istraživanjima stupnja korupcije napravila velik skok i iz reda vrlo korumpiranih dospjela je među srednje korumpirane zemlje, dodao je Kregar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da je za Hrvatsku suzbijanje korupcije vrlo bitno jer će ocjena o korumpiranosti biti ključna za prijam u Europsku uniju.

Hrvatskoj se međutim najviše zamjera iz međunarodnih krugova što načela o suzbijanju korupcije nisu u cijelosti pretočena u zakone, što oklijeva s donošenjem nekih propisa i što se već doneseni propisi ne provode, rekao je Kregar.

(Hina) ggbr lnZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara