Kregar: Vladina argumentacija ne stoji, Žužul je bio u sukobu interesa

Kregar: Vladina argumentacija ne stoji, Žužul je bio u sukobu interesa

JOSIP KREGAR, profesor s Pravnog fakulteta, ustvrdio je kako tvrdnja Vlade RH da ministar vanjskih poslova Miomir Žužul nije bio u sukobu interesa ne stoji, kao i da Vlada koristi pogrešne argumente pozivajući se na Izvješće Državnog odvjetništva, budući da Državno odvjetništvo ne može odlučivati o sukobu interesa.

"U slučaju Žužul, Državno odvjetništvo primijenilo je odredbe Kaznenog zakona i nije odlučivalo o sukobu interesa, a nitko nikad nije ni tvrdio da je ministar Žužul kazneno-pravno odgovoran, već da je u sukobu interesa. Sve dosad iznesene tvrdnje i činjenice ne osporavaju, već potvrđuju tvrdnju o sukobu interesa." – izjavio je Kregar za Novi list.

Kregar tvrdi da je Žužul sam potvrdio da se našao u sukobu interesa kad je kazao da nije izvijestio nadležna tijela o poslovnim vezama tvrtke MTS u vlasništvu svoje supruge s Karin Univerzal Injženjeringom. Žužul je skrivao osobni interes, što ga dovodi u sukob interesa, tvrdi Kregar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosna je okolnost da nema Povjerenstva za sukob interesa, međutim, to ne znači da Zakon o sprječavanju sukoba interesa ne vrijedi. Ne možemo za trenutačne potrebe političkih odnosa iskriviti pojam konflikta interesa jer tako ispadamo smiješni." – dodao Kregar.

Kregar smatra da su napisi radnika Imostroja kojima se zahvaljuju Žužulu za lobiranje za tvrtku iz svog rodnog kraja su još jedna od indicija da se ministar našao u sukobu interesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara