Kremirani posmrtni ostaci Terri Schiavo

POSMRTNI ostaci Terri Schiavo, Floriđanke čije je pravo na smrt bilo u središtu visoko politizirane rasprave u Sjedinjenim Državama, kremirani su u subotu, objavio je odvjetnički ured njezina supruga, prenose agencije.

Schiavo (41), je umrla u četvrtak u bolnici na Floridi, 13 dana nakon što joj je bila uklonjena cjevčica za hranjenje odlukom državnog suda. Zbog teškog oštećenja mozga nakon prekida rada srca od 1990., je bila u vegetativnom stanju na aparatima.

"Njezni su ostaci kremirani jutros (...) u skladu s naredbom suda", priopćio je odvjetnički ured koji zastupa Terrina supruga Michaela Schiava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Forenzičari su prethodno obavili obdukciju, a odvjetnik Geroge Felos je pojasnio da je njegov klijent izrazio nadu kako će rezultati raspršiti sumnje da je nešto želio sakriti kremiranjem.

Bitka, koju su suprug i roditelji Terri Schiavo vodili oko toga treba li se ona nastaviti hraniti na cjevčicu i vegetirati ili dobiti pravo na smrt, vodila se u bezbrojnim žalbama državi i saveznim sudovima, a nastavila se i nakon smrti oko uvjeta njezina pokopa.

Prevladala je i ovog puta odluka njezina zakonitog skrbnika, supruga Michalea, da bude kremirana i pepeo pokopan u Pennsylvaniji.

Njezini su se roditelji protivili kremiranju i željeli je pokopati na Floridi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara