Kriminalci iz središnje Bosne i Hercegovine prijete dužnosnicima BiH

ORGANIZIRANE kriminalne skupine s područja središnje Bosne, odnosno iz Travnika te iz Hercegovine uputile su prijetnje smrću direktoru Carinske uprave Federacije Bosne i Hercegovine Želimiru Repcu, ali i visokim dužnosnicima federalnog Ministarstva unutarnjih poslova Zlatku Miletiću i Zoranu Čegaru.

Dva dana nakon što je u Sarajevu osobno Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown upozorio da prijetnje upućene Repcu treba shvatiti veoma ozbiljno, ravnatelj uprave policije federalnog MUP-a Miletić kazao je za banjalučke "Nezavisne novine" da se iza prijetnji koje su primili i on i zapovjednik specijalne policijske postrojbe Zoran Čegar kriju "uvezani kriminalni krugovi iz županije Središnja Bosna i Hercegovine".

Ranije je objavljeno kako je prijeteće pismo upućeno Repcu potpisala "ruska mafija".

Prema sarajevskim medijima, u pismu se od direktora Carinske uprave tražilo da podnese ostavku u roku od sedam dana ili će u protivnom "u paketima dobijati dijelove tijela svoje kćerke". Zoran Čegar također je potvrdio kako je i sam primio slične prijetnje.

Prema navodima "Nezavisnih novina", značajan dio pripadnika posebne postrojbe federalnnog MUP-a kojom zapovjeda upravo Čegar dobio je zadaću osiguravati i Repca i Miletića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevsko "Oslobođenje" već u petak ustvrdilo je kako iza ovih prijetnji ne stoji nikakva ruska nego mafija iz Hercegovine.

Taj je list prijetnje upućene Želimiru Repcu povezao s istragama što ih Carinska uprava vodi o carinskim prijevarama povezanim sa sadašnjim hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Čović je izjavio kako je šokiran prijetnjama upućenim Repcu ali je istodobno istaknuo kako je potpuno neprihvatljiv način na koji taj događaj tumači "Oslobođenje". "Uistinu je više nego drsko da netko moje ime stavlja u kontekst kriminalne, koruptivne ili, ne daj Bože, mafijaške aktivnosti. Definitivno ću zatražiti da se ja, hrvatski član Predsjendištva BiH, zaštitim od svih tih napada", kazao je Čović u intervjuu za subotnji "Dnevni avaz".

Čović drži kako se u BiH provodi medijska kampanja čiji je cilj potcrtati opasnost od hercegovačke mafije koja, kako se da zaključiti po njegovim tvrdnjama, zapravo ne postoji.

Hrvatski član Predsjedništva BiH također je poručio kako se, bez obzra na sve pritiske, neće dati "slomiti" te da ni ne pomišlja na podnošenje ostavke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara