Kritičari proglasili Eastwoodov "Baby" filmom godine

Skupina vodećih američkih filmskih kritičara proglasila je film Clinta Eastwooda "Million Dollar Baby" najboljim filmom 2004. godine, a zvijezdu iz toga filma Hilary Swank najboljom glumicom zajedno s Britankom Imeldom Staunton za ulogu u drami "Vera Drake".

Nacionalno društvo filmskih kritičara drugim najboljim filmom ocijenilo je "Sideways", priču o dvojici sredovječnih muškaraca koji tragaju za ljubavlju na odmoru u Kaliforniji.

Taj je film osvojio tri vrlo vrijedne nagrade - za najbolji scenarij nagrađeni su Alexander Payne i Jim Taylor, a za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu Thomas Haden Church i Virginia Madsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Društvo sastavljeno od 56 članova sastalo se na redovitom godišnjem sastanku u restoranu Sardi's u New Yorku, kako bi raspravili o prošlogodišnjim filmovima i glumačkim ostvarenjima. Kritičari inače rade za vodeće novine i časopise u Sjedinjenim Državama.

Procjene kritičara i druge nagrade često daju dobre prognoze o potencijalnim osvajačima Oscara, najvrednije američke filmske nagrade koju svake godine u veljači dodjeljuje Akademija.

(Hina) xbcav ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara