Krivokapić poziva prištinske i beogradske čelnike da se sastanu u Crnoj Gori

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić pozvao je u subotu političke čelnike Prištine i Beograda da se susretnu u Crnoj Gori kako bi započeli razgovore o konačnom statusu Kosova. L

"U više navrata sam poručio da će Crna Gora pružiti usluge dobrog domaćina i sada stojim iza tog poziva. Podgorica je spremna već sutra osigurati sve uvjete za dijalog službenog Beograda i Prištine", rekao je Krivokapić crnogorskim medijima.

Predsjednik crnogorskog parlamenta cijeni kako je u interesu i Crne Gore i cijele regije da se ti razgovori održe jer bi, po njegovu mišljenju, doveli do rješenja političke situacije na Balkanu.

"Cilj nam je da Beograd i Priština postignu dogovor. Crnoj Gori će biti dobro ako je njima dobro, što će opet pridonijeti stabilizaciji prilika i sigurnosti na Balkanu", naveo je Krivokapić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvim reakcijama iz Prištine, analitičari ocjenjuju kako je prijedlog prihvatljiv, jer je "Crna Gora prijatelj Kosova" te da je "do sada bila neutralna i prema pokrajini se odnosila korektno".

Jedan od vođa koalicije Srpska lista za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, međutim, ne vidi zašto bi se o budućem statusu Kosova razgovaralo u Podgorici, a ne u Beogradu, odnosno Prištini.

(Hina) xdram ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara