Križevci: mons. Mrzljak blagoslovio novi križni put

U povodu Svetog Valentina, u župnoj crkvi svete Ane u Križevcima pomoćni biskup zagrebački mons. Josip Mrzljak blagoslovio je danas novi Križni put, koji je na 14 bakrenih ploča prikazao križevački umjetnik Zlatko Kršul.

Na misi je mons. Mrzljak rekao da je "i danas u našemu društvu Katolička crkva izložena poruzi i ismijavanju kad upozorava i opominje da nešto nije dobro".

Podsjećajući na mučeništvo svetog Valentina, ali i blaženoga Alojzija Stepinca i sv. Marka Križevčanina, mons. Mrzljak je rekao kako su njihovom smrću vlastodršci htjeli uništiti vjeru u Isusa Krista, ali su se prevarili jer je, dodao je, krv mučenika sjeme kršćanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I danas se traži hrabrost kršćanskog života, istaknuo je mons. Mrzljak. "Kažu nam: 'Pa što ti biskupi govore? Pa oni nemaju veze sa stvarnošću, pa danas se drugačije živi.' Prigovara nam se kad govorimo o vrijednosti ljudskog života od trenutka začeća do trenutka naravne smrti jer se hoće u laboratoriju stvarati novi život i klonirati ljude. Žele ući u ono što mi kršćani smatramo Božjim djelokrugom i Božjim darom. Zato se i danas traži hrabrost kršćanskog života od nas koji želimo slijediti Isusa Krista jer to je jedini pravi put", poručio je msgr. Mrzljak na današnjoj misi u prepunoj župnoj crkvi svete Ane u Križevcima.

Velečasni Ivan Žufika rekao je da je dosadašnje slike s prikazom Križnog puta Župa svete Ane darovala crkvi svete Marije u Međimurju.

(Hina) xon yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara