KRIŽEVCI: PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG ODBAČENIH TELEĆIH STRVINA

Prekršajnom sudu u Križevcima podnesene su prijave protiv dviju tvrtaka za koje je utvrđeno da iz njihovih tovilišta potječe 25 strvina uginule teladi, nađenih na divljem odlagalištu u privatnoj šumi u općini Sveti Petar Orehovec, doznaje se danas od općinskog načelnika Dragutina Matusa. L

Na temelju identifikacijskih oznaka križevačka Veterinarska inspekcija i djelatnici križevačke Policijske postaje utvrdili su da uginula stoka potječe s farma dviju tvrtaka u toj općini - "Promdesta", registrirane u Svetom Ivanu Zelini, te tvrtke "Širjan".

Njima je inspekcija naredila da hitno uklone uginulu stoku te u skladu sa zakonom urede skupljališta za slične slučajeve, odakle će se strvine i životinjski otpatci prevoziti u kafileriju u Sesvetskom Kraljevcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je obvezna učiniti i Općina Sveti Petar Orehovec radi odlaganja uginulih domaćih životinja s obiteljskih gospodarstva na svome području. U nekoliko sela u toj podkalničkoj općini uza cestu prema Svetom Ivanu Zelini uzgaja se oko 30 tisuća grla stoke.

Naime, često se uginule životinje pronalaze na divljim odlagalištima u okolici umjesto da se neškodljivo uklone. Najnoviji je primjer nedavno otkriveno stočno groblje u šumi uza cestu Križevci - Sveti Ivan Zelina.

(Hina) onov sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara