Križevci: Suradnja s bugarskim sveučilištem

U POSJETU Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima danas je boravilo izaslanstvo Trakijskog sveučilišta iz Stare Zagore u Bugarskoj, koje su predvodili rektor Svetlin Tančev i predsjednik Gradskoga vijeća Stare Zagore Ivan Georgiev Bojkov.

U razgovoru s koprivničko-križevačkim županom Josipom Friščićem, križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom i dekanom križevačkog Učilišta Ljudevitom Plačkom izražena je obostrana želja i zanimanje za suradnju među poljoprivrednim stručnjacima i studentima. Predloženo je da križevački studenti poljoprivrednih struka na svršetku trogodišnjega stručnog studija provode stručnu praksu u Bugarskoj, posebno zato da upoznaju razvijeno povrtlarstvo i voćarstvo u toj zemlji. Bugarski stručnjaci već će u rujnu sudjelovati na međunarodnom skupu Europske udruge poljoprivrednih fakulteta, učilišta i škola kojem je domaćin križevačko Visoko gospodarsko učilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koprivničko-križevačka županija, koja je među prvima u Hrvatskoj potaknula suradnju s Bugarskom, očekuje još življe gospodarske veze nakon ovogodišnjega jesenskog Zagrebačkog velesajma na kojem je Bugarska zemlja partner, najavio je župan Friščić.

(Hina) on dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara