KRNJAK: završila vojna vježba "grom 2003"

Na poligonu "Korani" u Dugom dolu kod Krnjaka danas je Satnija za međunarodne mirovne vojne operacije izvela završnu vježbu "Grom 2003".

Vježbu na poligonu Hrvatske vojske pratili su zapovjednik Kopnene vojske HV-a general pukovnik Marijan Mareković sa suradnicima, pomoćnica ministrice obrane Jelena Grčić-Polić i 29 stranih vojnih izaslanika pri veleposlanstvima u Hrvatskoj.

Jelena Grčić-Polić rekla je da je ta vježba postrojba Hrvatske vojske za mirovne operacije jedan od ukupno 48 ciljeva Partnerstva za mir - provedba kojih će se raščlaniti u prosincu ove i veljači 2004. Po njezinim riječima danas prikazanu osposobljenost Satnije za mirovne operacije II. gardijske brigade "Gromova" I. korpusa Kopnene vojske HV-a treba održavati i dopunjavati novim vještinama.

Zapovjednik Prvog korpusa Kopnene vojske brigadni general Josip Stojković ocijenio je kako je današnja završna vježba "kruna jednogodišnjih vježbanja", a uvježbanost Satnije će nakon završne raščlambe ocijeniti nepristrani promatrači po strogim međunarodnim mjerilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Satniju sada očekuje šestomjesečna izobrazba u engleskom jeziku.

Po ocjeni generala Stojkovića najbitnija i najteža zadaća bila je isključivo bojnu satniju sastavljenu od pripadnika Hrvatske vojske od 1991. do 1995. pretvoriti u postrojbu za mirovne zadaće.

Nakon vježbe doajen Vojnodiplomatskog zbora brigadir američke vojske David Allwine u ime 29 stranih vojnih izaslanika izmijenio je s brigadnim generalom Stojkovićem simbolične darove.

(Hina) vh dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara