KRŠĆANI REFORMACIJSKE BAŠTINE MOLILI ZA VLAST, MIMOHOD ULICAMA

Kršćani 40ak crkava reformacijske baštine u Republici Hrvatskoj molili su jutros ispred crkve sv. Marka za Vladu i Hrvatski sabor kako bi odluke koje donose bile u skladu s voljom Božjom Biblijom, na boljitak naroda. L

Time su počeli kršćanski susreti "Hrvatska za Isusa" crkava reformacijske baštine, koji se danas, u organizaciji Foruma zagrebačkih crkava reformacijske baštine i pod sloganom "Isus je odgovor", održavaju na zagrebačkome Cvjetnom trgu.

Kršćani su se jutros okupili ispred crkve sv. Marka noseći natpise s porukama iz Biblije, a na najvećem je pisalo "Ja sam put, istina i život - Isus Krist". Molitvu je predvodio glavni tajnik Protestantsko-evanđeoskog vijeća (PEV), pastor Mladen Jovanović, temeljeći je na stihovima iz Poslanice Rimljanima 13:1,2 - "Neka se svatko pokorava višim vlastima jer nema vlasti osim od Boga. I one koje postoje od Boga su uspostavljene."

Nakon molitve sudionici su u povorci, noseći natpise, s Markova trga stigli na Trg bana Jelačića. Odatle su u povorci, pjevajući kršćanske pjesme, prošli Ilicom, Frankopanskom ulicom, Trgom maršala Tita i Masarykovom do Preradovićeva trga (Cvjetni trg), gdje se danas održavaju cjelodnevni susreti "Hrvatska za Isusa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biblijske poruke građanima upućuju propovjednici i pastori - Mladen Jovanović, Tomislav Čanji, Oliver Buljat, Tomislav Zorić, Božan Cvitanović i Stanko Jambrek, a završnu poruku susreta "Hrvatska za Isusa" večeras će upututi pastor Damir Šićko Alić.

Na Cvjetnome trgu kršćanske pjesme pjevaju glazbeni sastavi crkava, a nastupaju i dramske i plesne skupine.

(Hina) bma mćZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara