Krstulović kriv, ali ne mora u zatvor zbog smrti mladog Austrijanca

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je raniju presudu Općinskog suda u Starom Gradu na Hvaru kojom je Hrvoje Krstulović, vlasnik Blitz filma i multipleksa Cinestar, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće kod Palmižane u hvarskom akvatoriju.

Krstulović je pravomoćno dobio kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo 15-godišnji Austrijanac Karl Georg Weiss koji se nalazio za upravljačem jedrilice.

Nesreća se dogodila 8. kolovoza 2001. kada je 35-godišnji Krstulović unajmljenim gliserom “Meduza” velikom brzinom od 26 čvorova postignutom uz pomoć dva motora marke Volvo 460 KS udario u 10-metarsku jedrilicu Vulcano marke Bavaria 32, kojom je bez dozvole upravljao Karl Georg.

Krstulović je gliserom doslovno prešao preko jedrilice, pa je mladić na mjestu nesreće poginuo dok su njegovi roditelji i brat ostali neozljeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supružnici Weiss su ranije na jednom austrijskom skijalištu izgubili kćer.

Odvjetništvo je od suda tražilo da se Krstuloviću, novopečenom suprugu bivše misice Branke Krstulović, izrekne zatvorska kazna, ali je odbijeno kao i žalba branitelja Ante Madunića.

On se u žalbi pozvao na nalaz vještaka koji je navodno kazao da Krstulović nije kriv za sudar, jer mu je mladi Austrijanac oduzeo prednost.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara