Krunoslav Antoliš stavio na raspolaganje mandat u Vijeću za nadzor tajnih službi

Docent Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i član Vijeća za nadzor sigurnosnih službi Krunoslav Antoliš stavio je na raspolaganje svoj mandat u Vijeću, priopćeno je danas sa sjednice Vijeća.

Antoliš je danas Vijeće upoznao s pismom u kojem svoj mandat stavlja na raspolaganje, a koje je uputio novom sazivu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, stoji u priopćenju predsjednika Vijeća za nadzor sigurnosnih službi Vlatka Cvrtile.

U priopćenju se ne navodi razlog zbog kojega je Antoliš donio takvu odluku, no njoj je prethodila afera u koja je otkriveno da je Antoliš u cijelosti s Interneta prepisao rad kojim je konkurirao za nagradu Zaklade "Marijana Hanžekovića" u vrijednosti od 10.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odbor za dodjelu nagrade, koja je prošloga petka, 4. prosinca, uručena znanstvenicima i stručnjacima na području financija, još je početkom listopada utvrdio da je Antolišev rad u potpunosti prepisan s Interneta, te ga je eliminirao iz natječaja.

O svom otkriću Odbor je izvijestio i Ekonomski fakultet i rektoricu Zagrebačkog sveučilišta Helenu Jasnu Mencer.

Za člana Vijeća za nadzor sigurnosnih službi Antoliša je imenovao Hrvatski sabor na posljednjoj sjednici prošloga saziva 15. listopada, a Vijeće se konstituiralo 28. istog mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara