Krvavi pohod u njemačkoj školi, ubijen profesor

Krvavi pohod u njemačkoj školi, ubijen profesor

Tekst: F.M.
Foto: Bild


NJEMAČKE škole ponovno su postale mjesto krvavog pohoda. 23-godišnjak je upao u zanatsku školu i nožem ubio profesora.

Mjesto zločina je grad Ludwigshafen u saveznoj državi Rheinland-Pfalzu. 23-godišnjak je oko 10 sati ujutro upao u tehničku školu, u kojoj ima oko 3.200 učenika i 130 profesora.

Jedan je policijski glasnogovornik rekao kako je škola zatvorena i svi su evakuirani iz nje, po što je standardni način postupanja kod krvavih pohoda. Po informacijama njemačkih medija, mladić je nožem napao jednog profesora, koji je umro nedugo nakon napada.

Ubio profesora nožem

"Korišteni su nož i pištolj 'starter'. Nema drugih ozlijeđenih osim nastradalog profesora", rekao je policijski glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač je uhićen ubrzo nakon napada. Još uvijek se ne zna radi li se o bivšem učeniku škole, kao ni o motivu napada. Policija u drugim krvavim pohodima ne uspije napadače uhvatiti žive.

Policija i spasilačke službe u velikom su broju došli pred školu, iz koje su izvedeni svi učenici. Ispred škole nastao je veliki metež, a učenici i njihovi roditelji dobivaju psihološku pomoć. Nekoliko je učenika palo u nesvijest od straha.

Sjedili na nastavi, čuli alarm

"Sjedili smo na nastavi, kad je odjednom netko primijetio da u hodniku gori baklja 'bengalka'. Pet minuta kasnije oglasio se alarm za požar i svi smo morali napustiti zgradu", rekao je lokalnim medijima

Premijer Rheinland-Pfalza Kurt Beck informiran je o događaju, ali još nije dao izjave. Ministrica obrazovanja te države krenula je prema školi.

U međuvremenu je ukinut najviši stupanj opasnosti, ali nije za vjerovati da će se nastava u školi danas nastaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara