Krvavo popodne u Zagrebu: Ubijena dva pljačkaša, ranjen policajac

DVOJICA razbojnika ubijena u Svetoj Klari nakon bijega iz opljačkane pošte, automatskim su oružjem prvi počeli pucati na policiju koja im je uzvratila kratkim cijevima, izvijestila je policija na mjestu događaja.

U utorak u 15:54 dvojica su počinitelja opljačkali poštu u zagebačkom naselju Botinec. U poštu su prema izjavama očevidaca upali maskirani i naoružani.

Kako doznaje Jutarnji list, jedna od djelatnica pošte razgovarala je telefonom s kolegicom koja radi u pošti u Sloboštini u trenutku kad su pljačkaši upali u poštu, te je svojoj sugovrnici samo kratko rekla "Pljačkaju nas!" te prekinula poziv. Djelatnica pošte u Sloboštini odmah je obavijestila policiju, pa je upravo zbog te okolnosti reakcija policije bila tako brza.

Pljačkaši su potom pobjegli u automobilu Fiat Uno u smjeru sjevera.

Policija je u roku od nekoliko minuta pokrenula opsežnu potjeru za počiniteljima, te sustigla pljačkaše u naselju Sveta Klara. U potjeri je, kako Index doznaje od očevidaca s lica mjesta, sudjelovalo najmanje pet policijskih vozila.

U Mrkšinoj ulici u naselju Sveta Klara došlo je do oružanog sukoba policije i pljačkaša. Jedan od razbojnika odmah je ubijen, a drugi je teško ranjen, pa je podlegao ozljedama nakon što je prešao pružni prijelaz na kojem su se sukobili s policijom.

Prema zasad dostupnim informacijama, policajci su spustili rampu na pružnom prijelazu, nakon čega je počeo vatreni obračun. Razbojnici su navodno pucali iz automatskih pištolja tipa "Škorpion".

Nažalost, u razmjeni vatre ranjen je i jedan policijski službenik, kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u razgovoru za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u razgovoru za Radio 101 kazao zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak, policijski službenik Z.P. teško je ranjen, ali je ipak van životne opasnosti.

"Policijski službenik dobio je prostrijelnu ranu nadlaktice i čeka operaciju." - kazao je Novak.

Dvojica muškaraca bili su naoružani kraćim automatskim puškama, najvjerojatnije škorpionima ili uzijima, a policija je na njih pucala pištoljima, kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Policija nije željela otkriti koliko je njihovih pripadnika lovilo odbjegle razbojnike, no doznaje se da su na mjestu događaja osim temeljne i interventne bili i članovi specijalne policije.

Također nisu govorili niti o drugim pojedinostima, a nagađa se da se ovaj slučaj može povezati s nedavnom pljačkom Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, kada su ubijena dva zaštitara.

Zbog tog i niza drugih razbojstava koja su se u posljednje vrijeme dogodila u Zagrebu policija je najavila pojačan nadzor najčešćih meta razbojnika - novčarskih ustanova. Prema policijskim statistikama u studenom ove godine zabilježeno je 101 razbojstvo.

(Foto: RTL Vijesti)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara