kuba najavio da će tužiti predsjednika "preporoda" vinka filipovića

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Dalimir Kuba najavio je danas na konferenciji za novinare da će podnijeti tužbu protiv predsjednika Sindikata "Preporoda" Vinka Filipovića zbog, kako je rekao, njegovih izjava u medijima o lošem financijskom poslovanju i nepravilnu raspolaganju novcem SHUa.

Iznoseći podatke o financijskom poslovanju, odnosno iznosu pričuve kojim svake godine raspolaže SHU, Kuba je rekao da je na čelu tog sindikata devet godina te da su u prvoj godini njegova mandata vraćeni dugovi, a da je ostalih godina poslovanje bilo pozitivno.

Govoreći o poslovanju sindikalnog poduzeća "Vila Ružica" iz Crikvenice, Kuba je istaknuo da bi taj hotel trebalo dati u zakup i tako otplaćivati zajam koji je poslužio za njegovo opremanje. Kuba je podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora tog poduzeća jer, kaže, Veliko vijeće sindikata nije uzelo u obzir njegova upozorenja da prihodi nisu dostatni za vraćanje zajma.

Kuba smatra da direktor "Vile Ružice" Josip Polić mora biti razriješen s te dužnosti jer su savjetodavci koje je poslao Sindikat potvrdili da hotel ne ostvaruje prihode, iako je Polić izvijestio o pozitivnu poslovanju, rekao je Kuba, dodavši da postoje pismene i usmene izjave zaposlenika o Polićevu neprimjerenu, neetičnu i neprofesionalnu ponašanju.

(Hina) hšup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara