Kuba u Splitu: Vlada je isključiv krivac za štrajk

PREDSJEDNIK Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba danas je na konferenciji za novinstvo u Splitu ustvrdio kako je Vlada isključiv krivac za petodnevni štrajk u osnovnim školama najavljen za idući tjedan, jer odbija povisiti plaće svim zaposlenicima u školstvu.

Novac koji je Vlada izdvojila za prosvjetu za ovu godinu po izračunu Sindikata dostatan je za povišenje brutoplaća samo učitelja i nastavnika, prosječno za oko šest posto, a Sindikat traži povećanje od 10 posto, i to za sve zaposlene. Stoga traži da se za osnovno školstvo, osim dodijeljenih 130 milijuna kuna, izdvoji još 80 milijuna kuna.

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja danas je u Splitu ponovio da su netočne izjave državnih dužnosnika kako bi trebalo namaknuti dodatan novac za povišenje plaća svim zaposlenicima u osnovnom školstvu. Ističe da novac postoji u Ministarstvu prosvjete i športa, samo ga treba prerasporediti pa građane to ne bi stajalo ni kunu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuba je ocijenio da Vlada može spriječiti štrajk i poručio iz Splita kako je Sindikat spreman za pregovore, ali da se njegovi zahtjevi ne mogu stišati mrvicama.

Ponovio je i da je Vlada obvezna platiti štrajk.

Učiteljski je sindikat najavio štrajk u osnovnim školama od 13. do 17. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara