kuba: u varaždinskoj županiji nema viška učitelja

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Dalimir Kuba izjavio je danas u Varaždinu da u toj županiji nema viška zaposlenih u sustavu osnovnog školstva, ali da će i dalje velik broj sati biti nestručno predavan.

Prema računici toga sindikata, u Varaždinskoj županiji ima mjesta za još 58 učitelja, te je Kuba pozvao Županiju i Grad Varaždin da učine maksimalne napore i dovedu stručnjake. "Tako bi svi građani imali mogućnost da na podjednak način obrazuju svoju djecu, bez obzira na to gdje žive", rekao je novinarima Kuba.

Dodao je i da je kolektivnim ugovorom od siječnja ove godine predviđeno da učiteljima koji rade u otežanim uvjetima plaća bude povećana za 20 posto. U Varaždinskoj županiji takav status imaju četiri škole, pa će zaposlenici u školi "Andrije Kačića Miošića" u Donjoj Voći i područnoj školi Gornja Voća te u školi "Ivana Rangera" u Kamenici i područnoj školi u Žarovnici uskoro dobiti zaostatke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te su škole, kazao je Kuba, na tako izoliranom području da su se sindikat i Vlada na taj način odlučili poticati stručno zapošljavanje učitelja.

(Hina) mzag dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara