Kucinich: Stalo mi je do napretka Hrvatske

Kucinich: Stalo mi je do napretka Hrvatske
DENNIS KUCINICH, američki kongresnik podrijetlom iz Hrvatske, rekao je kako mu je stalo do napretka stare domovine i da će sve učiniti kako bi je podržao kao važnu zemlju u svijetu, objavio je u četvrtak Glas Amerike.

U interviewu za Glas Amerike koji je dao u Bostonu gdje je sudjelovao na kongresu demokratske stranke, Kucinich je rekao kako je ponosan što je Hrvat i da je vezan za tradiciju i običaje stare domovine iz koje je došao njegov djed.

"Stalo mi je da u toj regiji vlada mir. Stalo mi je do toga da se tamo ostvaruje napredak i da ljudi budu sigurni", kazao je Kucinich.

"Kao Amerikanac hrvatskog podrijetla osobno ću učiniti sve što mogu da podržim Hrvatsku i da ona uvijek bude poznata kao važna svjetska zemlja", rekao je za Glas Amerike Kucinich, kongresnik iz Ohioa koji se do nedavno natjecao za nominaciju demokratske stranke za američkog predsjednika.

Dodao je kako se nada da će Hrvatska i Sjedinjene Države izgraditi i trgovinske odnose koji bi koristili objema zemljama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o tome što Hrvatska može ponuditi Americi Kucinich je naveo da je to razumijevanje ljepote, jer je jedna od najljepših zemalja na svijetu, ali i kako cijeniti borbu jer su Hrvati prošli kroz mnoge borbe.

Kucinich je sudjelovao na kongresu demokrata na kojem je u četvrtak navečer senator John Kerry i službeno prihvatio stranačku nominaciju za američkog predsjednika.

Za Kerryja je Kucinich kazao kako će, ukoliko postane predsjednik, imati razumijevanja za sva područja svijeta.

"S njim se može o svemu razgovarati. Može se razgovarati i o Hrvatskoj, o njezinom gospodarskom napretku kao i o njezinim problemima", kazao je Kucinich.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara